Adagok: 4 fő
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Típus: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: fŕőzve, püré
Ajánlva: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 250g barna és fehér gomba (csiperkegomba)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 6 db burgonya
- 1 teáskanál só (ásványi só)
Az egészésges recept elkészítése:
1. Hámozd meg a burgonyát. Hagyj a burgonyák egy részén héjat, a rusztikus hatás érdekében.
2. Vágd kisebb kockákra, a rövidebb főzési idő érdekében. Helyezd egy lábasba, öntsd fel vízzel, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a burgonya puha lesz. Ha a késhez ragad a burgonya, még nincs teljesen megfőve. Szűrd le, és tartsd meg 1 csészényi burgonyavizet (hacsak nem tervezed, hogy tejszínt adsz hozzá).
3. Pürésítsd finoman egy burgonyatörővel. Ha túlzottan megdolgozod meg a burgonyát, a keményítő molekulák megtörnek, ami ragadós, gumihoz hasonló végeredményhez vezet.
4. Szeld apróra a gombákat és párold meg a vajban, apróra vágott fokhagymával. Keverd össze a burgonyával, a megmaradt burgonyavízzel és a többi hozzávalóval. Adj hozzá még több vajat és sót ízlés szerint.
Comentarios