Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 65 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étel: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: sült
Fogyasztási javaslat: ősz-tél, tavasz
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szegfűszeg
- 30 g zabpehely
- 4 db körte
- 60 g mazsola
- 1/2 teáskanál csillagánizs
Az egészésges recept elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Őröljük porrá a fűszereket egy kávédarálóval vagy mozsárban. Hámozzuk meg és vágjuk félbe a körtéket, majd távolítsuk el a magházat. Helyezzük a körtéket egy sütőedénybe. Adjunk hozzá 60 ml vizet. Szórjuk meg a fűszerekkel és a mazsolával. Süssük lefedve egy órán át, vagy amíg a körték puhák nem lesznek. Fedjük fel, szórjuk meg zabpehellyel és opcionálisan dióval. Grill-hatás eléréséhez, süssük 5 percig.
Comments