Adagok: 2 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 30 perc
Étel: reggeli
Stílus: nyugati
Elkészítés: főzött
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 3 db datolya (szárított)
- 1 evőkanál ghee
- 1 teáskanál juharszirup
- 100g quinoa
- 1/4 teáskanál só (ásványi só)
- 50 g dió (kb. 3 marék)
Az egészséges recepect elkészítés:
1. Vágd fel a diókat. Egy közepes lábasban szárazon pirítsd meg a diókat közepes lángon, amíg barnák lesznek. Közben vágd fel a datolyákat.
2. Add hozzá a maradék hozzávalókat, és folytasd a quinoa pirítását ghee-vel további 60 másodpercig.
3. Adj hozzá 230 ml vizet, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, fedd le. Folytasd a lassú forralást 20 percig vagy amíg a quinoa megpuhul.
4. Ízlés szerint adj hozzá juharszirupot, majd tálald.
Comments