top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Édesburgonyás chipotle chilis quesadillas

Frissítve: 2023. nov. 25.



Adagok: 6

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 40 perc Típus: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: ősz-tél



Hozzávalók:

- 1/2 teáskanál cayenne bors

- 6 darab chipotle chili

- 1/2 teáskanál kömény

- 180 g feta sajt

- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 110 g kelkáposzta

- 1 egész lime

- 1 teáskanál pirospaprika

- 3 evőkanál piros paprika

- 2-3 közepes fej vöröshagyma (nyersen)

- 1 teáskanál só (ásványi só)

- 700 g édesburgonya

- 1 doboz (150-230 g közötti) joghurt

- 6 tortilla lap (a receptben említett plusz összetevő)


Az egészséges recept elkészítése:


1. Távolítsuk el a chipotle magjait, majd vágjuk apróra. Keverjük össze a joghurttal, sóval és lime levével, hogy mártást kapjunk, majd tegyük félre.


2. Hámozzuk meg és vágjuk fel az édesburgonyát, majd forrásban lévő vízben főzzük 20 percig. Szűrjük le, majd törjük össze.


3. Közben szeleteljük fel a hagymát és a piros paprikát, majd pirítsuk meg egy forró serpenyőben ghee-vel, pirospaprikával, cayenne borssal és köménnyel 8 percig.


4. Adjuk hozzá a felaprított kelkáposztát, és folytassuk a sütést további 5 percig.


5. Vegyünk egy tortilla lapot, és helyezzük egy tapadásmentes serpenyőbe. Kenjük meg az egyik felét édesburgonya pürével, majd tegyük rá a zöldségeket, egy kevés feta sajtot és némi chipotle szószt.


6. Hajtsuk félbe a tortilla lapot, és melegítsük közepes lángon 1-2 percig mindkét oldalán, amíg kissé aranybarnára sül.


7. Tálaljuk, élvezzük, és ismételjük meg!

65 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page