Adag: 2 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd vagy vacsora
Stílus: nyugati
Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél
Hozzávalók:
- 1,9 cm darab friss gyömbér
- 350 g kelkáposzta
- 2 csipetnyi ásványi só
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- Fél kg édesburgonya
Az egészséges recept elkészítése:
1. Forraljuk fel a kelkáposztát, amíg a levelei élénkzöld árnyalatúvá nem válnak, majd szűrjük le.
2. Egy külön edényben adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá a sót és főzzük puhára. Amikor megpuhult, vegyük le a tűzről (akár félre is tehetjük az édesburgonyás vizet egy másik főzéshez).
3. Reszeljük le és pirítsuk meg a gyömbért napraforgóolajban harminc másodpercig. Ezután adjuk hozzá a főtt édesburgonyát és a kelkáposztát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a puha édesburgonya összetörjön.
Comments