top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Édesburgonya kelkáposztával és friss gyömbérrel

Frissítve: 2023. nov. 25.



Adag: 2 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd vagy vacsora

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél


Hozzávalók:

- 1,9 cm darab friss gyömbér

- 350 g kelkáposzta

- 2 csipetnyi ásványi só

- 1 evőkanál napraforgóolaj

- Fél kg édesburgonya



Az egészséges recept elkészítése:


1. Forraljuk fel a kelkáposztát, amíg a levelei élénkzöld árnyalatúvá nem válnak, majd szűrjük le.

2. Egy külön edényben adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá a sót és főzzük puhára. Amikor megpuhult, vegyük le a tűzről (akár félre is tehetjük az édesburgonyás vizet egy másik főzéshez).


3. Reszeljük le és pirítsuk meg a gyömbért napraforgóolajban harminc másodpercig. Ezután adjuk hozzá a főtt édesburgonyát és a kelkáposztát. Óvatosan keverjük össze, nehogy a puha édesburgonya összetörjön.



28 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page