top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Burgonya-póréhagyma leves, édesköménnyel és pirospaprika pehellyel

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adag: 6 főre

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 45 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd-vacsora

Stílus: ájurvédikus

Elkészítési mód: főzés, leves

Fogyasztási javaslat: ősz-tél




Hozzávalók:

- 1 teáskanál fekete bors

- 1 evőkanál édesköménymag

- 4 szál póréhagyma

- 4 egész burgonya

- 2 csipetnyi vörösbors pehely (chili)

- 1/2 teáskanál só (ásványi só)

- 2 evőkanál napraforgóolaj

- 800 ml víz


Az egészséges recept elkészítése:


1. Melegíts fel fél liter vizet magas fokozaton. Közben a burgonyát meghámozzuk és körülbelül 3 cm-es kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel. Közben a póréhagymát felszeleteljük és apró darabokra vágjuk.

2. Tíz perc forralás után, szűrjük le a burgonyát. Tegyük félre a vizet. Adjunk hozzá 4 dl hideg vizet a burgonyához (a turmixgép számára), majd turmixoljuk össze a burgonyát a póréhagymával együtt. Öntsük vissza a forró folyadékba, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd lassú tűzön pároljuk 20 percig.

3. Forrón tálaljuk, őrölt borssal és egy csipetnyi pirospaprika pehellyel díszítjük.


Ez a recept egy ízletes, melegítő levest eredményez, amely tökéletes választás az őszi és téli időszakban. Az édesköménymag, a póréhagyma és a burgonya összhangban vannak a hozzáadott fűszerekkel, amelyek pikánssá teszik az ételt.

9 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page