Adag 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd-vacsora
Stílus: ájurvédikus
Elkészítési mód: főzés, párolás
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 350 g basmati rizs
- 250 g kesudió
- 1/2 teáskanál kömény
- 150 g ghee (tisztított vaj)
- 2 egész citrom leve
- 1/2 teáskanál mustármag
- 1/2 teáskanál ásványi só
- Fél kg zsenge zöldborsó (édes)
- 1/2 teáskanál kurkuma
Az egészséges recept elkészítése:
1. A kömény- és mustármagot szárazon pörköljük, amíg elkezdenek pattogni.
2. Egy külön edényben pirítsuk meg a rizst és a kesudiót a gheeben, amíg aranybarna nem lesz.
3. Adjunk hozzá 2,5 dl vizet és fűszereket, majd forraljuk fel, fedjük le, és pároljuk 25 percig.
4. Adjuk hozzá a borsót, és pároljuk tovább további 10 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.
5. Facsarjunk citromlevet a rizsre, és óvatosan tegyük át egy másik tálba. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük meg a rizst, különben a szemek összetörnek.
Comments