top of page

Citromos rizs kesudióval, borsóval, ghee-vel és köménnyel

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adag 4 főre

Előkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd-vacsora

Stílus: ájurvédikus

Elkészítési mód: főzés, párolás

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 350 g basmati rizs

- 250 g kesudió

- 1/2 teáskanál kömény

- 150 g ghee (tisztított vaj)

- 2 egész citrom leve

- 1/2 teáskanál mustármag

- 1/2 teáskanál ásványi só

- Fél kg zsenge zöldborsó (édes)

- 1/2 teáskanál kurkuma


Az egészséges recept elkészítése:


1. A kömény- és mustármagot szárazon pörköljük, amíg elkezdenek pattogni.

2. Egy külön edényben pirítsuk meg a rizst és a kesudiót a gheeben, amíg aranybarna nem lesz.


3. Adjunk hozzá 2,5 dl vizet és fűszereket, majd forraljuk fel, fedjük le, és pároljuk 25 percig.


4. Adjuk hozzá a borsót, és pároljuk tovább további 10 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.


5. Facsarjunk citromlevet a rizsre, és óvatosan tegyük át egy másik tálba. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük meg a rizst, különben a szemek összetörnek.

24 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page