Adagok: 3 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étel: ebéd-vacsora
Stílus: indiai
Elkészítés: főzött
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál fekete só (kala namak)
- 6 db sárgarépa
- 1/4 teáskanál cayenne bors
- 250 ml csicseriborsó (garbanzo)
- 1/4 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szegfűszeg
- 1/2 teáskanál római kömény
- 1/4 teáskanál görögszéna
- 1/2 teáskanál szárított gyömbér
- 15 ml olívaolaj
- 2 db paradicsom
- 2 fej közepes vöröshagyma
Az egészséges recept elkészítés:
1. Őröljük meg az összes fűszert, és keverjük össze kis mennyiségű vízzel, hogy pasztát képezzünk.
2. Vágjuk fel a paradicsomot, és törjük össze, megtartva a levet.
3. Pirítsuk meg vékonyan szeletelt hagymát olajban. Amikor a hagyma elkezd barnulni, adjuk hozzá a fűszereket, majd keverjük össze.
4. Pirítsuk 15 másodpercig, majd adjuk hozzá a tört paradicsomot, csicseriborsót, sárgarépát, és öntsük fel vízzel.
5. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük, amíg a sárgarépa puha lesz.
Comments