top of page

Csicseriborsó indiai fűszerekkel és sárgarépával

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 3 főre

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étel: ebéd-vacsora

Stílus: indiai

Elkészítés: főzött

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1/2 teáskanál fekete só (kala namak)

- 6 db sárgarépa

- 1/4 teáskanál cayenne bors

- 250 ml csicseriborsó (garbanzo)

- 1/4 teáskanál fahéj

- 1/2 teáskanál szegfűszeg

- 1/2 teáskanál római kömény

- 1/4 teáskanál görögszéna

- 1/2 teáskanál szárított gyömbér

- 15 ml olívaolaj

- 2 db paradicsom

- 2 fej közepes vöröshagyma


Az egészséges recept elkészítés:


1. Őröljük meg az összes fűszert, és keverjük össze kis mennyiségű vízzel, hogy pasztát képezzünk.

2. Vágjuk fel a paradicsomot, és törjük össze, megtartva a levet.


3. Pirítsuk meg vékonyan szeletelt hagymát olajban. Amikor a hagyma elkezd barnulni, adjuk hozzá a fűszereket, majd keverjük össze.


4. Pirítsuk 15 másodpercig, majd adjuk hozzá a tört paradicsomot, csicseriborsót, sárgarépát, és öntsük fel vízzel.


5. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük, amíg a sárgarépa puha lesz.

35 megtekintés0 hozzászólás

Σχόλια


bottom of page