Adag: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 60 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: snack vagy desszert
Stílus: nyugati
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1/3 teáskanál cayenne bors
- 5 egész datolya (szárítva)
- negyed kilogramm ghee (tisztított vaj)
- 3 evőkanál juharszirup
- 350 g zab
- 250 g pekándió
- 2 csipetnyi ásványi só
- 1,5 kg édesburgonya
Az egészséges recept elkészítése:
1. Vágjuk durvára a diót. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel 2 evőkanál gheet alacsony-közepes lángon. Adjunk hozzá juharszirupot, egy csipet tengeri sót és a cayenne borsot. Jól keverjük össze, majd adjunk hozzá pekándiót és zabot a mázas keverékhez. Keverjük össze, hogy teljesen bevonja a diót. Pirítsuk 3-5 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
2. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A nyers édesburgonyát lereszeljük. Hagyjuk rajta a héját. Vágjuk durvára a datolyát, és távolítsuk el a magját. Egy közepesen nagy keverőtálba tegyük az édesburgonyát, a datolyát és a maradék 2 evőkanál gheet. Szórjuk meg tengeri sóval.
3. Egy szorosan záródó fedővel ellátott sütőedényt vékonyan vajazzunk ki. Öntsük az édesburgonya keveréket az edénybe, majd spatulával egyenletesen terítsük el.
4. A pekándiós keveréket halmozzuk az édesburgonyára.
5. Fedjük le és süssük 1 órán keresztül. Az utolsó 10 percben vegyük le a fedőt, hogy a teteje ropogós legyen. Amikor kivesszük a sütőből, locsoljuk meg egy kevés juharsziruppal és szórjuk meg tengeri sóval. Tálaljuk "a la mode" módon egy adag juharszirupos joghurttal!
Comments