top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Fűszeres, ropogós, pekándiós édesburgonya

Frissítve: 2023. nov. 25.


Adag: 6 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: snack vagy desszert

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1/3 teáskanál cayenne bors

- 5 egész datolya (szárítva)

- negyed kilogramm ghee (tisztított vaj)

- 3 evőkanál juharszirup

- 350 g zab

- 250 g pekándió

- 2 csipetnyi ásványi só

- 1,5 kg édesburgonya




Az egészséges recept elkészítése:


1. Vágjuk durvára a diót. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel 2 evőkanál gheet alacsony-közepes lángon. Adjunk hozzá juharszirupot, egy csipet tengeri sót és a cayenne borsot. Jól keverjük össze, majd adjunk hozzá pekándiót és zabot a mázas keverékhez. Keverjük össze, hogy teljesen bevonja a diót. Pirítsuk 3-5 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.


2. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A nyers édesburgonyát lereszeljük. Hagyjuk rajta a héját. Vágjuk durvára a datolyát, és távolítsuk el a magját. Egy közepesen nagy keverőtálba tegyük az édesburgonyát, a datolyát és a maradék 2 evőkanál gheet. Szórjuk meg tengeri sóval.


3. Egy szorosan záródó fedővel ellátott sütőedényt vékonyan vajazzunk ki. Öntsük az édesburgonya keveréket az edénybe, majd spatulával egyenletesen terítsük el.


4. A pekándiós keveréket halmozzuk az édesburgonyára.


5. Fedjük le és süssük 1 órán keresztül. Az utolsó 10 percben vegyük le a fedőt, hogy a teteje ropogós legyen. Amikor kivesszük a sütőből, locsoljuk meg egy kevés juharsziruppal és szórjuk meg tengeri sóval. Tálaljuk "a la mode" módon egy adag juharszirupos joghurttal!



13 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page