Adag: 1 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: reggeli
Stílus: ájurvédikus
Elkészítési mód: főzés
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 2 evőkanál mandula
- 1/4 teáskanál kardamom
- 1/4 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál ghee
- 1 teáskanál juharszirup
- 350 ml tej
- 250 g zab / zabpehely
Az egészséges recept elkészítése:
1. Áztasd be a mandulát egy éjszakára, majd reggel hámozd meg. Kávédarálóban keverjük össze a zabpehellyel.
2. Tedd a zabpehelykeveréket és az összes többi hozzávalót egy edénybe. A tejet használd az állapotod és az ízlésed szerint (kétszeres vagy háromszoros mennyiségű, attól függően, hogy mennyire száraz az állapotod). Ha nehezen emészted a tejet, cseréld ki mandulatejre.
3. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd állítsd le a hőmérsékletet minimálisra, és főzd puhára. Díszítsd egy csipetnyi fahéjjal.
Ez a recept egy egészséges és tápláló reggeli lehetőségét kínálja, amely finom, és még jóllakottá is tesz. A fahéj és a kardamom gazdag ízvilágot adnak hozzá, és a juharszirup enyhén édesít. Az mandula és a zabpehely pedig kitűnő forrása az energiának és a fehérjéknek. A mandula gazdag egészséges zsírokban és rostokban, így hozzájárulhat a jóllakottság érzéséhez. Az ájurvéda szemlélete alapján a hozzávalók kombinációja segíthet kiegyensúlyozni a testedet és az elmédet.
ความคิดเห็น