top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Fahéjas zabpehely mandulával és tejjel

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adag: 1 főre

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: reggeli

Stílus: ájurvédikus

Elkészítési mód: főzés

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 2 evőkanál mandula

- 1/4 teáskanál kardamom

- 1/4 teáskanál fahéj

- 1 teáskanál ghee

- 1 teáskanál juharszirup

- 350 ml tej

- 250 g zab / zabpehely


Az egészséges recept elkészítése:


1. Áztasd be a mandulát egy éjszakára, majd reggel hámozd meg. Kávédarálóban keverjük össze a zabpehellyel.


2. Tedd a zabpehelykeveréket és az összes többi hozzávalót egy edénybe. A tejet használd az állapotod és az ízlésed szerint (kétszeres vagy háromszoros mennyiségű, attól függően, hogy mennyire száraz az állapotod). Ha nehezen emészted a tejet, cseréld ki mandulatejre.


3. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd állítsd le a hőmérsékletet minimálisra, és főzd puhára. Díszítsd egy csipetnyi fahéjjal.


Ez a recept egy egészséges és tápláló reggeli lehetőségét kínálja, amely finom, és még jóllakottá is tesz. A fahéj és a kardamom gazdag ízvilágot adnak hozzá, és a juharszirup enyhén édesít. Az mandula és a zabpehely pedig kitűnő forrása az energiának és a fehérjéknek. A mandula gazdag egészséges zsírokban és rostokban, így hozzájárulhat a jóllakottság érzéséhez. Az ájurvéda szemlélete alapján a hozzávalók kombinációja segíthet kiegyensúlyozni a testedet és az elmédet.


10 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page