Adag: 6 fő részére
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étkezés: ebéd-vacsora
Stílus: indiai
Elkészítési mód: főzés
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1 tk fekete bors
- 1/4 tk cayenne bors
- 250 ml kókuszkrém
- 2 evőkanál kókuszpehely
- 1 tk koriandermag
- 2 tk kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 1,5 cm friss gyömbér
- 1 egész lime
- 350 g sütőtök
- 2 tk só (ásványi só)
- 5 szál medvehagyma
- 1 tk kurkuma
- 1 darab zöldségleves kocka
Az egészséges recept elkészítése:
1. Először is, ha konzerv tököt használsz, vegyél 2 doboz sütőtököt. Ha friss tököt használsz, süsd őket előmelegített sütőben 30 percig. Miután kivetted a sütőből, vágd félbe őket. Szedd ki a magokat, melyeket később megpirítunk. Hagyd kihűlni egy kicsit, majd kanállal kanalazz ki körülbelül 350 g tök húst. Tedd félre.
2. Vágd apróra a medvehagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Közepes lángon melegítsd fel a gheet egy nagy fazékban. Amikor felolvadt, adj hozzá hagymát, fokhagymát és gyömbért. Párold a ghee-nél körülbelül 2 percig, vagy amíg a hagyma áttetszővé válik. Majd adj hozzá minden fűszert és pirítsd még egy percig. Hozzáadhatod a tököt, a zöldségleves kockát és 500 ml vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt alacsonyra. Adj hozzá kókuszkrémet is. Hagyd, hogy 30 percig főzzük.
3. Közben sütőmaggal szórj egy sütőlemezt. Öntsd meg olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal. Helyezd a sütőbe, és süsd 10 percig 350 fokon. Miután kivetted a sütőből, tedd félre - ez lesz az étel körete.
4. Tálalás előtt tedd a sütőtököt egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd. Majd öntsd vissza a fazékba és keverd össze a folyadékkal. Adj hozzá egy egész lime levét is. Keverd össze.
5. Forrón tálald, megszórva kókuszpehellyel és sült tökmaggal. Nyugodtan szórj bele egy kis friss borsot, és adj hozzá egy csipetnyi sót minden tányérhoz az extra íz élményért.
Comentários