top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Kókuszvaj



Adagok: 24

Előkészítési idő: 20 perc

Főzési idő: 0 perc

Típus: snack-desszert

Stílus: ájurvédikus

Elkészítés: nyers, püré

Ajánlva: nyár, ősz-tél


Hozzávalók:

- 650 g kókuszpehely


Az egészséges recept elkészítése:


A kókuszvaj csak egy összetevőt tartalmaz: kókuszpehely. És csak egy lépés szükséges hozzá: egy turmixgép. A 650 g kókuszpehelyből kb. másfél csésze kókuszvajat készíthetsz.


Kezdd a nyers, szárított, cukrozatlan kókuszpehellyel. Pürésítsd a kókuszpehelyt egy turmixgépben magas sebességen 8 percig, közben nyomkodd le az oldalakat. A kókuszpehely átalakulásának folyamatában három szakaszon megy keresztül, hogy kókuszvajjá változzon. Először a pehely finomra őrölt lesz. Másodszor a textúra egy szemcsés folyadékká válik. Végül sima, sűrű folyadékká válik. A végső állag végül sűrű, kissé szemcsés mogyoróvajhoz hasonló lesz.


Öntsd a kókuszvajat egy üvegbe, és tálald!

66 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page