
Adagok: 24
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 0 perc
Típus: snack-desszert
Stílus: ájurvédikus
Elkészítés: nyers, püré
Ajánlva: nyár, ősz-tél
Hozzávalók:
- 650 g kókuszpehely
Az egészséges recept elkészítése:
A kókuszvaj csak egy összetevőt tartalmaz: kókuszpehely. És csak egy lépés szükséges hozzá: egy turmixgép. A 650 g kókuszpehelyből kb. másfél csésze kókuszvajat készíthetsz.



Kezdd a nyers, szárított, cukrozatlan kókuszpehellyel. Pürésítsd a kókuszpehelyt egy turmixgépben magas sebességen 8 percig, közben nyomkodd le az oldalakat. A kókuszpehely átalakulásának folyamatában három szakaszon megy keresztül, hogy kókuszvajjá változzon. Először a pehely finomra őrölt lesz. Másodszor a textúra egy szemcsés folyadékká válik. Végül sima, sűrű folyadékká válik. A végső állag végül sűrű, kissé szemcsés mogyoróvajhoz hasonló lesz.
Öntsd a kókuszvajat egy üvegbe, és tálald!
Comentários