top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Kelkáposzta- és sárgarépa leves gyömbérrel, édesköménnyel és lime-mal

Frissítve: 2023. nov. 25.




Adag: 4 főre

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd vagy vacsora

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél





Hozzávalók:

- 4 egész sárgarépa

- 1/2 tk édeskömény

- 2,5 cm friss gyömbér

- 700 g kelkáposzta

- negyed lime

- 1/2 tk ásványi só

- 1 evőkanál napraforgóolaj


Az egészséges recept elkészítése:


1. Apróra vágjuk a kelkáposztát és a sárgarépát, majd tegyük egy edénybe, és öntsük fel vízzel, amíg a zöldségek éppen ellepik.


2. Adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd forraljuk, amíg a kelkáposzta puha és könnyen rágható nem lesz. A könnyű rágás azt jelzi, hogy könnyen emészthető.


Ezt a levest elsősorban a savas reflux enyhítésére fejlesztették ki. A kelkáposzta és a keserű íz csökkenti a pangást az emésztőrendszerben és tisztítja azt. A sárgarépa és a béta-karotint tartalmazó zöldségek csökkentik a pittát. Az édeskömény javítja az emésztést anélkül, hogy növelné a pittát. A friss gyömbér gyulladáscsökkentő hatású, amely az emésztést is javítja. A lime segít csökkenteni a gyomorsavasságot. Levesként könnyen emészthető, ami különösen hasznos az emésztőrendszeri betegségek esetén.


9 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page