Adag: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 40 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd vagy vacsora
Stílus: nyugati
Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél
Hozzávalók:
- 4 egész sárgarépa
- 1/2 tk édeskömény
- 2,5 cm friss gyömbér
- 700 g kelkáposzta
- negyed lime
- 1/2 tk ásványi só
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Az egészséges recept elkészítése:
1. Apróra vágjuk a kelkáposztát és a sárgarépát, majd tegyük egy edénybe, és öntsük fel vízzel, amíg a zöldségek éppen ellepik.
2. Adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd forraljuk, amíg a kelkáposzta puha és könnyen rágható nem lesz. A könnyű rágás azt jelzi, hogy könnyen emészthető.
Ezt a levest elsősorban a savas reflux enyhítésére fejlesztették ki. A kelkáposzta és a keserű íz csökkenti a pangást az emésztőrendszerben és tisztítja azt. A sárgarépa és a béta-karotint tartalmazó zöldségek csökkentik a pittát. Az édeskömény javítja az emésztést anélkül, hogy növelné a pittát. A friss gyömbér gyulladáscsökkentő hatású, amely az emésztést is javítja. A lime segít csökkenteni a gyomorsavasságot. Levesként könnyen emészthető, ami különösen hasznos az emésztőrendszeri betegségek esetén.
Opmerkingen