
Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 60 perc
Típus: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: főzve
Ajánlva: tavasz, ősz-tél
Hozzávalók:
- 15 ml almaecet (ízlés szerint)
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 evőkanál barna cukor
- 600 g káposzta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3/4 teáskanál só
- 1 fej közepes vöröshagyma



Az egészséges recept elkészítése:
1. Vágd félbe a káposztát, majd szeleteld vékony csíkokra. Helyezd egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, hogy csak éppenhogy bugyogjon.
2. Pirítsd meg finomra vágott hagymát az olajon, amíg átlátszóvá válik. Adj hozzá ecetet a serpenyőhöz, majd öntsd a káposztára. Add hozzá az összes többi hozzávalót is. Főzd lassú tűzön, lefedve, amíg a káposzta puha lesz, majd tálald.
Comentarios