top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Lilakáposzta, ecettel

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 60 perc

Típus: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: főzve

Ajánlva: tavasz, ősz-tél



Hozzávalók:

- 15 ml almaecet (ízlés szerint)

- 1/2 teáskanál fekete bors

- 2 evőkanál barna cukor

- 600 g káposzta

- 2 evőkanál olívaolaj

- 3/4 teáskanál só

- 1 fej közepes vöröshagyma



Az egészséges recept elkészítése:


1. Vágd félbe a káposztát, majd szeleteld vékony csíkokra. Helyezd egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, hogy csak éppenhogy bugyogjon.


2. Pirítsd meg finomra vágott hagymát az olajon, amíg átlátszóvá válik. Adj hozzá ecetet a serpenyőhöz, majd öntsd a káposztára. Add hozzá az összes többi hozzávalót is. Főzd lassú tűzön, lefedve, amíg a káposzta puha lesz, majd tálald.

34 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page