top of page

Nyers, áztatott zabpehely tökmaggal és sárgabarackkal




Adagok: 4 fő

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 0 perc

Típus: reggeli, nasi-desszert

Stílus: nyers

Elkészítés: áztatott

Fogyasztási javaslat: tavasz, nyár, ősz-tél



Hozzávalók:

- 500ml mandulatej

- 5 db szárított sárgabarack

- 1/2 teáskanál fahéj

- 2 evőkanál lenmag

- 2,5 cm friss gyömbér

- 2 evőkanál méz

- 300g zabpehely

- 2 evőkanál tökmag

- 1/2 teáskanál kurkuma

- 1/2 teáskanál vanília kivonat


Az egészésges recept elkészítése:

1. Vágd fel a sárgabarackot harapásnyi darabokra. Reszeld le a gyömbért.


2. Egy kis tálba keverd az összes hozzávalókat, kivéve a tökmagot és a lenmagot.


3. Keverd össze alaposan, hogy az összes zabpehely nedves legyen és be legyen áztatva a mandulatejben.


4. Fedd le szorosan egy fedéllel vagy műanyag fóliával, majd helyezd a hűtőszekrénybe egy éjszakára (vagy legalább 6 órára).


5. Másnap daráld meg a lenmagot egy kávédarálóban vagy mozsárban. Ha nem tudod megőrölni a lenmagot, akkor használhatod egészben. Opcionálisan: pirítsd meg a tökmagot.


6. Szórd meg a keveréket a lenmaggal és a tökmaggal. Élvezd!


Az áztatott zabpehely a hűtőszekrényben akár 2 napig is eltartható, de ajánlott az első 12-24 órában elfogyasztani.

63 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page