Adagok: 4 fő
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 0 perc
Típus: reggeli, nasi-desszert
Stílus: nyers
Elkészítés: áztatott
Fogyasztási javaslat: tavasz, nyár, ősz-tél
Hozzávalók:
- 500ml mandulatej
- 5 db szárított sárgabarack
- 1/2 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál lenmag
- 2,5 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál méz
- 300g zabpehely
- 2 evőkanál tökmag
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
Az egészésges recept elkészítése:
1. Vágd fel a sárgabarackot harapásnyi darabokra. Reszeld le a gyömbért.
2. Egy kis tálba keverd az összes hozzávalókat, kivéve a tökmagot és a lenmagot.
3. Keverd össze alaposan, hogy az összes zabpehely nedves legyen és be legyen áztatva a mandulatejben.
4. Fedd le szorosan egy fedéllel vagy műanyag fóliával, majd helyezd a hűtőszekrénybe egy éjszakára (vagy legalább 6 órára).
5. Másnap daráld meg a lenmagot egy kávédarálóban vagy mozsárban. Ha nem tudod megőrölni a lenmagot, akkor használhatod egészben. Opcionálisan: pirítsd meg a tökmagot.
6. Szórd meg a keveréket a lenmaggal és a tökmaggal. Élvezd!
Az áztatott zabpehely a hűtőszekrényben akár 2 napig is eltartható, de ajánlott az első 12-24 órában elfogyasztani.
Comments