top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Perzsa gránátalmás, diós pörkölt (Fesenjan)

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 2 perc

Főzési idő: 2 perc

Típus: ebéd-vacsora

Stílus: közép-keleti

Elkészítés: leves

Fogysztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1/4 teáskanál fekete bors

- fél liter csontlé

- 2 kg csirkehús

- 1/4 teáskanál fahéj

- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 1 evőkanál juharszirup

- 3 darab gránátalma

- 1/4 teáskanál só (ásványi só)

- 1/2 teáskanál kurkuma

- 250 g dió

- 2 fej vöröshagyma


Az egészséges recept elkészítése:


1. Forrald fel a gránátalma levét a tűzhelyen, majd alacsony hőfokon főzd 30 percig, majd tedd félre.


2. Egy serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg a diókat közepes alacsony hőfokon, amíg illatozni kezdenek. Hagyd őket kihűlni, majd aprítsd finomra egy aprítógépben.


3. Melegítsd fel a gheet közepes magas hőfokon egy holland sütőben, majd süsd meg a csirkemellet és combot. Enyhén sózd meg a csirkét, és süsd meg adagonként. Tedd félre.


4. Csökkentsd a hőfokot közepesre, majd add hozzá a hagymát (adj hozzá több gheet), és pirítsd meg. Add hozzá a sült csirkét a serpenyőhöz, majd öntsd hozzá a csirkehúslevet.


5. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és keverd hozzá a diólisztet, juharszirupot, fűszereket és a gránátalma levet. Keverd össze, majd forrald fel, majd főzd 30-40 percig, amíg kissé besűrűsödik.


35 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page