Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 2 perc
Főzési idő: 2 perc
Típus: ebéd-vacsora
Stílus: közép-keleti
Elkészítés: leves
Fogysztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1/4 teáskanál fekete bors
- fél liter csontlé
- 2 kg csirkehús
- 1/4 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 1 evőkanál juharszirup
- 3 darab gránátalma
- 1/4 teáskanál só (ásványi só)
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 250 g dió
- 2 fej vöröshagyma
Az egészséges recept elkészítése:
1. Forrald fel a gránátalma levét a tűzhelyen, majd alacsony hőfokon főzd 30 percig, majd tedd félre.
2. Egy serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg a diókat közepes alacsony hőfokon, amíg illatozni kezdenek. Hagyd őket kihűlni, majd aprítsd finomra egy aprítógépben.
3. Melegítsd fel a gheet közepes magas hőfokon egy holland sütőben, majd süsd meg a csirkemellet és combot. Enyhén sózd meg a csirkét, és süsd meg adagonként. Tedd félre.
4. Csökkentsd a hőfokot közepesre, majd add hozzá a hagymát (adj hozzá több gheet), és pirítsd meg. Add hozzá a sült csirkét a serpenyőhöz, majd öntsd hozzá a csirkehúslevet.
5. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és keverd hozzá a diólisztet, juharszirupot, fűszereket és a gránátalma levet. Keverd össze, majd forrald fel, majd főzd 30-40 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Comments