Adagok: 8 fő
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű
Típus: nasi-desszert
Stílus: nyugati
Elkészítés: sütött
Ajánlva: ősz-tél, nyár
Hozzávalók:
- 300g mandula
- 250g fekete szeder
- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 1 evőkanál citromhéj
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál friss menta
- 5 db őszibarack
- 3 evőkanál nyers cukor (jaggery)
Az egészséges recept elkészítése:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Szeleteld fel az őszibarackokat. Melegítsd fel 1 evőkanál gheet egy nagy serpenyőben. Könnyedén pirítsd meg az őszibarackokat és a fekete szedret. Töltsd meg 8 kisebb cserépedényt vagy egy 23x33 cm-es üveg vagy kerámia sütőedényt a töltelékkel. Tedd félre.
3. Vágd apróra a mandulákat. Melegíts fel 1 evőkanál gheet egy kis serpenyőben. Amikor felolvadt, add hozzá a mandulát, a citromhéjat és juharszirupot. Pirítsd kevergetve 2 percig. Vedd le a tűzről. Egy sűrűsödött bevonatot kell kapnod.
4. Kenj egyenletesen bevonatot az őszibarack-fekete szeder keverékre. Szórd meg nyers cukorral. Süss 20 percig.
5. Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Díszítsd friss mentával. Tálald kókusztejszínhabbal, ha szereted!
Comments