top of page

Pirított őszibarack és szeder, ropogós mandularéteggel


Adagok: 8 fő

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc

Nehézségi szint: könnyű

Típus: nasi-desszert

Stílus: nyugati

Elkészítés: sütött

Ajánlva: ősz-tél, nyár



Hozzávalók:

- 300g mandula

- 250g fekete szeder

- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 1 evőkanál citromhéj

- 1 evőkanál juharszirup

- 1 evőkanál friss menta

- 5 db őszibarack

- 3 evőkanál nyers cukor (jaggery)


Az egészséges recept elkészítése:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.


2. Szeleteld fel az őszibarackokat. Melegítsd fel 1 evőkanál gheet egy nagy serpenyőben. Könnyedén pirítsd meg az őszibarackokat és a fekete szedret. Töltsd meg 8 kisebb cserépedényt vagy egy 23x33 cm-es üveg vagy kerámia sütőedényt a töltelékkel. Tedd félre.


3. Vágd apróra a mandulákat. Melegíts fel 1 evőkanál gheet egy kis serpenyőben. Amikor felolvadt, add hozzá a mandulát, a citromhéjat és juharszirupot. Pirítsd kevergetve 2 percig. Vedd le a tűzről. Egy sűrűsödött bevonatot kell kapnod.

4. Kenj egyenletesen bevonatot az őszibarack-fekete szeder keverékre. Szórd meg nyers cukorral. Süss 20 percig.

5. Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Díszítsd friss mentával. Tálald kókusztejszínhabbal, ha szereted!


23 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page