top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Rizsleves gyömbérrel & ghee-vel

Frissítve: 2023. nov. 23.



Adagok: 2 főre

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 10 perc

Étel: reggeli

Elkészítés: leves, főtt

Fogyasztási javaslat: ősz-tél







Hozzávalók:

- 125 gramm basmati rizs

- 1/4 teáskanál fekete bors

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 0,6 centiméter friss gyömbér

- 2 csipet só (ásványi só)



Az egészésges recept elkészítése:


A rizs krémes legyen, tegyük a rizsszemeket egy kávédarálóba. Vágjuk fel a fokhagymát és a friss gyömbért, majd süssük meg ghee-vel egy lábasban. Adjunk hozzá 3 deciliter vizet, és forraljuk fel. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és forraljuk fel, közben keverjük. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és hagyjuk főzni tíz percig, vagy amíg a rizs megpuhul.


23 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page