
Adagok: 2 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 10 perc
Étel: reggeli
Elkészítés: leves, főtt
Fogyasztási javaslat: ősz-tél



Hozzávalók:
- 125 gramm basmati rizs
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 0,6 centiméter friss gyömbér
- 2 csipet só (ásványi só)
Az egészésges recept elkészítése:
A rizs krémes legyen, tegyük a rizsszemeket egy kávédarálóba. Vágjuk fel a fokhagymát és a friss gyömbért, majd süssük meg ghee-vel egy lábasban. Adjunk hozzá 3 deciliter vizet, és forraljuk fel. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és forraljuk fel, közben keverjük. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és hagyjuk főzni tíz percig, vagy amíg a rizs megpuhul.
Comments