Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 45 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étel: ebéd-vacsora
Elkészítés: főzött
Fogyasztási javaslat: ősz-tél, tavasz
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 4 db sárgarépa
- 2 evőkanál koriander
- 1 teáskanál római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 cm friss gyömbér
- 450 g paszternák
- 4 db krumpli
- 1 teáskanál só (ásványi só)
- 60 ml napraforgóolaj
- 1 teáskanál kurkuma
- 3 darab kisebb hagyma
Az egészésges recept elkészítés:
Pirítsd meg a hagymát az olajban egy nagy lábasban. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd további harminc másodpercig. Add hozzá a maradék hozzávalókat, és öntsd fel kétszer annyi vízzel, amennyi a zöldségek magassága. Forrald fel, amíg megpuhulnak. Díszítsd korianderrel. Friss és élénk ízűvé tudod tenni az ételt, ha hozzá adod egy sárgarépa levét a leveshez a főzés után. Ha szeretnéd, turmixold össze, hogy krémesebb legyen a leves.
Comments