top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Sárgarépa leves paszternákkal és krumpilval, kurkumával fűszerezve

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étel: ebéd-vacsora

Elkészítés: főzött

Fogyasztási javaslat: ősz-tél, tavasz


Hozzávalók:

- 1/2 teáskanál fekete bors

- 4 db sárgarépa

- 2 evőkanál koriander

- 1 teáskanál római kömény


- 2 gerezd fokhagyma

- 2,5 cm friss gyömbér

- 450 g paszternák

- 4 db krumpli

- 1 teáskanál só (ásványi só)

- 60 ml napraforgóolaj

- 1 teáskanál kurkuma

- 3 darab kisebb hagyma


Az egészésges recept elkészítés:


Pirítsd meg a hagymát az olajban egy nagy lábasban. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd további harminc másodpercig. Add hozzá a maradék hozzávalókat, és öntsd fel kétszer annyi vízzel, amennyi a zöldségek magassága. Forrald fel, amíg megpuhulnak. Díszítsd korianderrel. Friss és élénk ízűvé tudod tenni az ételt, ha hozzá adod egy sárgarépa levét a leveshez a főzés után. Ha szeretnéd, turmixold össze, hogy krémesebb legyen a leves.


28 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page