top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Sárgarépaleves gyömbérrel, paszternákkal és káposzta zöldjével

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 25 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étel: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: leves, főzött

Fogyasztási javaslar: tavasz, ősz-tél





Hozzávalók:

- 1/4 teáskanál fekete bors

- 4 db sárgarépa

- 1 kg karalábé

- 2 gerezd fokhagyma

- 1,5 cm friss gyömbér

- 250 g paszternák

- 1/4 teáskanál só (ásványi só)

- 1 evőkanál napraforgóolaj

- 60 g napraforgómag

- 2 kisebb fej sárga hagyma


Az egészséges recept elkészítés:


1. Vágd fel és pirítsd meg a hagymát napraforgóolajban egy nagy rozsdamentes edényben. Amikor a hagymák elkezdenek pirulni, add hozzá felkockázott fokhagymát és gyömbért. Folytasd a pirítást harminc másodpercig.


2. Vágd fel a sárgarépát, karalábét és paszternákot. Add hozzá a fazékhoz, majd öntsd fel a zöldségeket vízzel. Forrald fel magas hőfokon. Csökkentsd a hőfokot, takard le, és főzd, amíg puha lesz.

3. Eközben pirítsd meg a napraforgómagot kevés olajon. Amikor barnára pirultak, szórd meg sóval és díszítsd vele a levest.


14 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page