top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Sült burgonya szezámmaggal, kókusszal és lime cseppekkel

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adag: 4 főre

Előkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étkezés: ebéd-vacsora

Stílus: ájurvédikus

Elkészítési mód: sütés

Fogyasztási javaslat: ősz-tél



Hozzávalók:

- 3 evőkanál kókuszpehely

- 1 egész lime

- 3 egész burgonya

- 2 csipetnyi só (ásványi só)

- 3 evőkanál szezámmag


Az egészséges recept elkészítése:


1. Kezd el a burgonyát főzni. Közben pirítsd meg a kókuszreszeléket és a szezámmagot, amíg éppen csak megpirulnak.


2. Amikor a burgonya puha, szűrd le. A puha burgonyára locsold meg a lime levével, majd óvatosan keverd hozzá a pirított kókuszt és szezámmagot.


3. Élvezd ezt a trópusi finomságot konyhádban! A ropogós, pirított kókusz és szezámmag fantasztikus textúrát és ízeket kölcsönöznek a puha burgonyának. A friss lime meglocsolás pedig frissítő savasságot és egyedi aromát ad az ételnek.


Ez az étel remek választás az őszi és téli hónapokban, és garantáltan élvezetet nyújt az ízlelőbimbóknak.


17 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page