Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 30 perc
Típus: snack-desszert
Stílus: nyugati
Elkészítés: sütőben sütve, szószok, forrázva
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 4 darab alma
- 10 db szárított sárgabarack
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 2 evőkanál nyers cukor
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
Az egészéseges recept elkészítése:
1. Használj 4 almát. Melegítsd elő a sütőt 190 celsius fokra.
2. 1. lépés: a sárgabarack kompót
Vágd fel a szárított sárgabarackokat, fedd le vízzel, majd forrald fel. Amikor megpuhultak, hagyd kihűlni, majd turmixold össze. Adj hozzá cukrot és gheet. Folytasd a forralást, amíg a sárgabarack szósz besűrűsödik. Végül vedd le a tűzről, keverd hozzá a vanília kivonatot és fűszereket, takard le, és hagyd párolódni további 5 percig.
3. 2. lépés: az almák
Eközben forralj fel 2,5 dl vizet. Magozd ki az almákat, és hagyd meg az aljukat érintetlenül. Helyezd az almákat egy sütőedénybe a forró vízzel. Helyezd a sütőbe. Amikor a sárgabarack szósz elkészült, kanalazd az almák közepébe a szószt, majd visszad a sütőbe. Süsd 30-40 percig vagy amíg megpuhulnak. Időről időre locsold meg az almákat a szósszal.
4. 3. lépés: melegen tálald
Díszítsd fahéjjal és szerecsendióval, ha szeretnéd. Melegen tálald, és vendégeid örömére.
Comments