top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Sültalma, fűszeres sárgabarack-szósszal

Frissítve: 2023. nov. 23.



Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 30 perc

Típus: snack-desszert

Stílus: nyugati

Elkészítés: sütőben sütve, szószok, forrázva

Fogyasztási javaslat: ősz-tél




Hozzávalók:

- 4 darab alma

- 10 db szárított sárgabarack

- 1/2 teáskanál fahéj

- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 1/4 teáskanál szerecsendió

- 2 evőkanál nyers cukor

- 1/4 teáskanál vanília kivonat


Az egészéseges recept elkészítése:


1. Használj 4 almát. Melegítsd elő a sütőt 190 celsius fokra.

2. 1. lépés: a sárgabarack kompót

Vágd fel a szárított sárgabarackokat, fedd le vízzel, majd forrald fel. Amikor megpuhultak, hagyd kihűlni, majd turmixold össze. Adj hozzá cukrot és gheet. Folytasd a forralást, amíg a sárgabarack szósz besűrűsödik. Végül vedd le a tűzről, keverd hozzá a vanília kivonatot és fűszereket, takard le, és hagyd párolódni további 5 percig.


3. 2. lépés: az almák

Eközben forralj fel 2,5 dl vizet. Magozd ki az almákat, és hagyd meg az aljukat érintetlenül. Helyezd az almákat egy sütőedénybe a forró vízzel. Helyezd a sütőbe. Amikor a sárgabarack szósz elkészült, kanalazd az almák közepébe a szószt, majd visszad a sütőbe. Süsd 30-40 percig vagy amíg megpuhulnak. Időről időre locsold meg az almákat a szósszal.

4. 3. lépés: melegen tálald

Díszítsd fahéjjal és szerecsendióval, ha szeretnéd. Melegen tálald, és vendégeid örömére.

20 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page