Adag: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 40 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd vagy vacsora
Stílus: nyugati
Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél
Hozzávalók:
- fél kg spárga
- 1/4 tk fekete bors
- 1 tk kömény
- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 1/4 citrom leve
- 250 g rizottó (vagy Arborio rizs)
- 2 csipetnyi sáfrány
- 1/2 tk ásványi só
Az egészséges recept elkészítése:
1. A sáfrányt mozsárban őröljük meg. Adjunk hozzá néhány csepp vizet, majd őröljük tovább, amíg a sáfrány teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk ülepedni tíz percig.
2. Közben egy külön edényben forraljunk fel 1 liter vizet, majd tegyük félre.
3. A spárgát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.
4. Egy nagy serpenyőben pároljuk meg a köménymagot ghee-ben.
5. Adjuk hozzá a rizottót, a spárgát és a többi hozzávalót a köményhez, amíg a kömény illatos lesz, de még mielőtt barnulni kezdenek. Pároljuk további 30 másodpercig.
6. Adjunk hozzá fél liter forrásban lévő vizet, majd forraljuk fel lassú tűzön. A másik edényből 5 percenként adjunk hozzá 1 dl forrásban lévő vizet. Folytassuk a főzést, amíg a rizottó megpuhul, és a folyadék felszívódik. A végén adjuk hozzá a sáfrányos vizet és a citromlevet, majd tálaljuk.
Comments