top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Spárgás-sáfrány rizottó, citrommal

Frissítve: 2023. nov. 25.



Adag: 4 főre

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd vagy vacsora

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél




Hozzávalók:

- fél kg spárga

- 1/4 tk fekete bors

- 1 tk kömény

- 2 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 1/4 citrom leve

- 250 g rizottó (vagy Arborio rizs)

- 2 csipetnyi sáfrány

- 1/2 tk ásványi só


Az egészséges recept elkészítése:


1. A sáfrányt mozsárban őröljük meg. Adjunk hozzá néhány csepp vizet, majd őröljük tovább, amíg a sáfrány teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk ülepedni tíz percig.


2. Közben egy külön edényben forraljunk fel 1 liter vizet, majd tegyük félre.


3. A spárgát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.


4. Egy nagy serpenyőben pároljuk meg a köménymagot ghee-ben.


5. Adjuk hozzá a rizottót, a spárgát és a többi hozzávalót a köményhez, amíg a kömény illatos lesz, de még mielőtt barnulni kezdenek. Pároljuk további 30 másodpercig.


6. Adjunk hozzá fél liter forrásban lévő vizet, majd forraljuk fel lassú tűzön. A másik edényből 5 percenként adjunk hozzá 1 dl forrásban lévő vizet. Folytassuk a főzést, amíg a rizottó megpuhul, és a folyadék felszívódik. A végén adjuk hozzá a sáfrányos vizet és a citromlevet, majd tálaljuk.


10 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page