top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Spárgakrémleves, kakukkfűvel és gombával

Adagok: 4 fő

Előkészítési idő: 25 perc

Főzési idő: 20 perc

Típus: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: leves

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 250g mandula

- 500g spárga

- 1/4 teáskanál fekete bors

- 2 evőkanál vaj (nem sós)

- 180 g barna és fehér gomba (csiperkegomba)

- 1 gerezd fokhagyma

- 1/4 teáskanál só (ásványi só)

- 2 teáskanál kakukkfű (friss)

- 3 apró fej sárga hagyma



Az egészséges recepet elkészítés:


Pirítsd meg a spárgát, a fokhagymát és a finomra vágott hagymát egy evőkanál vajon, amíg meg nem pirulnak. Vedd le a tűzről, és tedd félre. Közben vékonyan szeleteld fel a gombát. Terítsd szét őket a serpenyőben, és pirítsd meg a maradék vajban. A gombák sok vizet tartalmaznak. Ha túl közel vannak egymáshoz a serpenyőben, nem pirulnak, hanem inkább megpárolódnak.


Keverd össze a spárgát, blansírozott mandulával 1,5 dl vízben, sóval, borssal és kakukkfűvel. Folyamatosan adj hozzá vizet, amíg az állaga túl sűrűvé válik a turmixoláshoz. A sűrűbb állag segít az mandulának simábban őrlődni, anélkül, hogy darabok maradnának benne.

Öntsd egy lábosba. Add hozzá vizet a kívánt állag eléréséhez, majd főzd 20 percig. Tálald.

56 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page