Adagok: 4 fő
Előkészítési idő: 25 perc
Főzési idő: 20 perc
Típus: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: leves
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 250g mandula
- 500g spárga
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 2 evőkanál vaj (nem sós)
- 180 g barna és fehér gomba (csiperkegomba)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál só (ásványi só)
- 2 teáskanál kakukkfű (friss)
- 3 apró fej sárga hagyma
Az egészséges recepet elkészítés:
Pirítsd meg a spárgát, a fokhagymát és a finomra vágott hagymát egy evőkanál vajon, amíg meg nem pirulnak. Vedd le a tűzről, és tedd félre. Közben vékonyan szeleteld fel a gombát. Terítsd szét őket a serpenyőben, és pirítsd meg a maradék vajban. A gombák sok vizet tartalmaznak. Ha túl közel vannak egymáshoz a serpenyőben, nem pirulnak, hanem inkább megpárolódnak.
Keverd össze a spárgát, blansírozott mandulával 1,5 dl vízben, sóval, borssal és kakukkfűvel. Folyamatosan adj hozzá vizet, amíg az állaga túl sűrűvé válik a turmixoláshoz. A sűrűbb állag segít az mandulának simábban őrlődni, anélkül, hogy darabok maradnának benne.
Öntsd egy lábosba. Add hozzá vizet a kívánt állag eléréséhez, majd főzd 20 percig. Tálald.
コメント