top of page

Taco mángolddal & hagymával


Adagok: 4

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc

Nehézségi szint: könnyű

Típus: ebéd-vacsora

Stílus: latin-amerikai

Elkészítés: főtt

Fogyasztási javaslat: ősz-tél




Hozzávalók:

- 2 csipet cayenne bors

- 450 g mángold

- 1 evőkanál kókuszolaj

- 200g csésze kukoricaliszt

- 2 gerezd fokhagyma

- 1/2 teáskanál só (ásványi só)

- 3 db sárga hagyma


Az egészséges recepet elkészítése:


Használj kukoricalisztet a tortillák elkészítéséhez, vagy vásárolj előre elkészített tortillákat.


1. Szeleteld fel a sárga hagymát 3 mm vastag szeletekre. Vágd apróra a fokhagymát. Pirítsd meg a hagymákat egy serpenyőben kókuszolajon, amíg átlátszóvá válnak. Add hozzá fokhagymát, és pirítsd további harminc másodpercig.

2. Vágd apróra a mángoldot, majd dobd a serpenyőbe 0,5 dl vízzel, sóval és egy csipet cayenne borssal. Fedd le, és forrald fel. Főzd tizenöt percig, vagy amíg puha lesz. Vedd le a fedőt, és forrald el a felesleges vizet, hogy az ízek összeérjenek.

3. Tisztítsd meg a serpenyőt, majd kevés kókuszolajjal kend be, és piríts meg 4 kukoricalisztből készült tortillát közepes hőfokon, amíg éppen csak elkezdenek barnulni.

4. Tálald a zöldséges taco tölteléket a kukoricalisztes tortillákban.

22 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page