Adagok: 4
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű
Típus: ebéd-vacsora
Stílus: latin-amerikai
Elkészítés: főtt
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 2 csipet cayenne bors
- 450 g mángold
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 200g csésze kukoricaliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só (ásványi só)
- 3 db sárga hagyma
Az egészséges recepet elkészítése:
Használj kukoricalisztet a tortillák elkészítéséhez, vagy vásárolj előre elkészített tortillákat.
1. Szeleteld fel a sárga hagymát 3 mm vastag szeletekre. Vágd apróra a fokhagymát. Pirítsd meg a hagymákat egy serpenyőben kókuszolajon, amíg átlátszóvá válnak. Add hozzá fokhagymát, és pirítsd további harminc másodpercig.
2. Vágd apróra a mángoldot, majd dobd a serpenyőbe 0,5 dl vízzel, sóval és egy csipet cayenne borssal. Fedd le, és forrald fel. Főzd tizenöt percig, vagy amíg puha lesz. Vedd le a fedőt, és forrald el a felesleges vizet, hogy az ízek összeérjenek.
3. Tisztítsd meg a serpenyőt, majd kevés kókuszolajjal kend be, és piríts meg 4 kukoricalisztből készült tortillát közepes hőfokon, amíg éppen csak elkezdenek barnulni.
4. Tálald a zöldséges taco tölteléket a kukoricalisztes tortillákban.
Comments