top of page

Vadrizs szerecsendióval és mandulával

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 45 perc

Típus: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: főzve, sütve

Fogyasztási javaslat: ősz-tél



Hozzávalók:

- 2 evőkanál mandula

- 150 szeder (áfonya)

- 1 evőkanál olívaolaj

- 1 egész narancs

- 1 teáskanál nyers cukor

- 1 teáskanál rozmaring

- 280 g vadrizs


Az egészésges recepet elkészítése:


1. Forrald fel a rizst fél liter vízben. Csökkentsd a hőfokot, és főzd tíz percig.

2. Vágd fel a friss rozmaringot. Adj hozzá 1/4 csésze narancslét, olívaolajat, rozmaringot és szedret a rizsedhez. Ha száraz szederrel dolgozol, a cukor felesleges. Egyébként adj hozzá egy kevés nyers cukrot.

3. Tedd egy kivajazott sütőedénybe. Süsd 220 fokon 55 percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Tálald mandulával megszórva.

5 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page