Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 45 perc
Típus: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: főzve, sütve
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 2 evőkanál mandula
- 150 szeder (áfonya)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 egész narancs
- 1 teáskanál nyers cukor
- 1 teáskanál rozmaring
- 280 g vadrizs
Az egészésges recepet elkészítése:
1. Forrald fel a rizst fél liter vízben. Csökkentsd a hőfokot, és főzd tíz percig.
2. Vágd fel a friss rozmaringot. Adj hozzá 1/4 csésze narancslét, olívaolajat, rozmaringot és szedret a rizsedhez. Ha száraz szederrel dolgozol, a cukor felesleges. Egyébként adj hozzá egy kevés nyers cukrot.
3. Tedd egy kivajazott sütőedénybe. Süsd 220 fokon 55 percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Tálald mandulával megszórva.
Comments