top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Vajas-sárgarépa leves

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 15 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étel: ebéd-vacsora

Stílus: nyugati

Elkészítés: leves, főzött, pépesített

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1 levél babérlevél

- 2 csipet fekete bors

- 30 g vaj (nem sózott)

- 4 db sárgarépa

- 1 gerezd fokhagyma

- 1/4 teáskanál só (ásványi só)

- 1 teáskanál friss kakukkfű

- 1 liter víz

- 2 közepes fej vöröshagyma


Az egészésges recept elkészítés:


1. Pirítsuk meg a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a fokhagymát, és folytassuk a pirítást további harminc másodpercig, amíg barna nem lesz.


2. Pépesítsük a sárgarépát hagymával és fokhagymával egy turmixgépben, keverjünk hozzá vízet. Adjuk hozzá a többi hozzávalót egy lábasba, és forraljuk fel 15 percig. Tálaljuk.


42 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page