Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étel: ebéd-vacsora
Stílus: nyugati
Elkészítés: leves, főzött, pépesített
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1 levél babérlevél
- 2 csipet fekete bors
- 30 g vaj (nem sózott)
- 4 db sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál só (ásványi só)
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 1 liter víz
- 2 közepes fej vöröshagyma
Az egészésges recept elkészítés:
1. Pirítsuk meg a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a fokhagymát, és folytassuk a pirítást további harminc másodpercig, amíg barna nem lesz.
2. Pépesítsük a sárgarépát hagymával és fokhagymával egy turmixgépben, keverjünk hozzá vízet. Adjuk hozzá a többi hozzávalót egy lábasba, és forraljuk fel 15 percig. Tálaljuk.
Comments