top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Zöldfűszeres, friss frittata

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 2 főre

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 25 perc

Nehézségi szint: könnyű

Étel: reggeli

Stílus: ázsiai

Elkészítés: főzött, sütött

Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél






Hozzávalók:

- 1/4 teáskanál fekete bors

- 6 db tojás

- 1/2 teáskanál oregánó

- 1 teáskanál petrezselyem (friss)

- 1/4 teáskanál só (ásványi só)

- 110 g spenót

- 1 teáskanál kakukkfű (friss)


Az egészséges recept elkészítés:

A frittata alapötlete az, hogy a széle legyen megsütve, míg a közepén teljesen megfőtt, de ne legyen túl száraz. Ennek eléréséhez forró serpenyőben süssük meg a tojást, majd helyezzük be a sütőbe.


Melegítsük elő a sütőt kb. 175 celsius fokra.


1. Lépés: főzzük meg a spenótot magas hőfokon, amíg összeesik, és a víz elpárolog.


2. Lépés: üssük fel a tojásokat egy nagy keverőtálba. Verjük fel az tojáskeveréket energikusan, hogy levegő kerüljön bele, ami sűrűbb állagot eredményez majd.


3. Lépés: vágjuk fel a fűszereket. Óvatosan keverjük össze a spenótot, a fűszereket és az összes hozzávalót a tojáskeverékkel.


4. Lépés: melegítsünk fel egy jól kizsírozott vas serpenyőt, amíg a vízcseppek szárazon táncolnak a felületen. A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a tojás azonnal elkezdjen sülni. Adjuk hozzá a tojáskeveréket. Azonnal helyezzük be előmelegített sütőbe.

Süssük 20 percig, vagy amíg a tojás kezd enyhén megbarnulni.

37 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page