Adagok: 2 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 25 perc
Nehézségi szint: könnyű
Étel: reggeli
Stílus: ázsiai
Elkészítés: főzött, sütött
Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél
Hozzávalók:
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 6 db tojás
- 1/2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál petrezselyem (friss)
- 1/4 teáskanál só (ásványi só)
- 110 g spenót
- 1 teáskanál kakukkfű (friss)
Az egészséges recept elkészítés:
A frittata alapötlete az, hogy a széle legyen megsütve, míg a közepén teljesen megfőtt, de ne legyen túl száraz. Ennek eléréséhez forró serpenyőben süssük meg a tojást, majd helyezzük be a sütőbe.
Melegítsük elő a sütőt kb. 175 celsius fokra.
1. Lépés: főzzük meg a spenótot magas hőfokon, amíg összeesik, és a víz elpárolog.
2. Lépés: üssük fel a tojásokat egy nagy keverőtálba. Verjük fel az tojáskeveréket energikusan, hogy levegő kerüljön bele, ami sűrűbb állagot eredményez majd.
3. Lépés: vágjuk fel a fűszereket. Óvatosan keverjük össze a spenótot, a fűszereket és az összes hozzávalót a tojáskeverékkel.
4. Lépés: melegítsünk fel egy jól kizsírozott vas serpenyőt, amíg a vízcseppek szárazon táncolnak a felületen. A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a tojás azonnal elkezdjen sülni. Adjuk hozzá a tojáskeveréket. Azonnal helyezzük be előmelegített sütőbe.
Süssük 20 percig, vagy amíg a tojás kezd enyhén megbarnulni.
Comentários