top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Zabpehely-pite

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 8

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 0 perc

Típus: snack-desszert

Stílus: nyugati Elkészítés: nyers Fogyasztási javaslat: ősz-tél



Hozzávalók:

- 230 g ghee (tisztított vaj)

- 2 csésze zabpehely

- 1 teáskanál só (ásványi só)




Az egészséges recept elkészítése:


1. Az előző éjszakán hűtsd le külön edényekben a gheet és egy csésze vizet. Közben daráld meg a zabpelyhet egy kávédarálóban. Keverd össze a zabpelyhet és a sót. Ebben a receptben kevesebb gheet is használhatsz.

2. Vágd félbe a tésztát, Add hozzá a maradék gheet a tészthoz, amíg kb. borsó nagyságú lesz. Vigyázz, hogy ne dolgozd túl a tésztát.

3. Önts a tésztára fál deciliter hideg vízet, és dolgozd össze a tésztát könnyedén egy villával, amíg éppen összeáll.

4. Vágd két részre a tésztát. Mindkét részt formázd lapossá. Helyezd az egyik lapot 12-15 cm magas piteformába. Majd add hozzá a kedved szerint elkészített pitetölteléket. Ezután helyezd rá a másik lapot és tedd a hűtőszekrénybe 2-3 órára, hogy összeálljon.

62 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page