top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Burgonyalatkesz

Frissítve: 2023. nov. 25.


Adag: 2 főre

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd vagy vacsora

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1/2 tk fekete bors

- 2 darab tojás

- 4 darab burgonya

- 1/2 tk ásványi só

- 2 tk medvehagyma

- 2 evőkanál tönkölyliszt

- 2 evőkanál napraforgóolaj



Az egészséges recept elkészítése:


1. A burgonyát reszeljük le sajtreszelőn. Tegyük egy szűrőre egy tál fölé, és hagyjuk lecsepegni a vizet kb. 15 percig. Öntsük le a felesleges folyadékot.


2. Keverjük össze az apróra vágott medvehagymát, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot a burgonyával.


3. Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat közepesen magas lángon egy nagy serpenyőben. Készítsünk a burgonyakeverékből gombócokat, majd lapítsuk le őket, hogy körülbelül 6-8 centiméter átmérőjű palacsintát kapjunk. Süssük őket 3-4 percig, majd fordítsuk meg. Amikor a szélek ropogósak, és mindkét oldala aranybarna, már kész is.

4. Almaszósz vagy tejföl, esetleg tejföllel kevert túró kíséretében tálaljuk. Díszítsük apróra vágott metélőhagymával.




30 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page