top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Burgonyalatkesz

Frissítve: 2023. nov. 25.


Adag: 2 főre

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd vagy vacsora

Stílus: nyugati

Fogyasztási javaslat: ősz-tél


Hozzávalók:

- 1/2 tk fekete bors

- 2 darab tojás

- 4 darab burgonya

- 1/2 tk ásványi só

- 2 tk medvehagyma

- 2 evőkanál tönkölyliszt

- 2 evőkanál napraforgóolaj



Az egészséges recept elkészítése:


1. A burgonyát reszeljük le sajtreszelőn. Tegyük egy szűrőre egy tál fölé, és hagyjuk lecsepegni a vizet kb. 15 percig. Öntsük le a felesleges folyadékot.


2. Keverjük össze az apróra vágott medvehagymát, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot a burgonyával.


3. Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat közepesen magas lángon egy nagy serpenyőben. Készítsünk a burgonyakeverékből gombócokat, majd lapítsuk le őket, hogy körülbelül 6-8 centiméter átmérőjű palacsintát kapjunk. Süssük őket 3-4 percig, majd fordítsuk meg. Amikor a szélek ropogósak, és mindkét oldala aranybarna, már kész is.

4. Almaszósz vagy tejföl, esetleg tejföllel kevert túró kíséretében tálaljuk. Díszítsük apróra vágott metélőhagymával.




27 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page