Adag: 2 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd vagy vacsora
Stílus: nyugati
Fogyasztási javaslat: ősz-tél
Hozzávalók:
- 1/2 tk fekete bors
- 2 darab tojás
- 4 darab burgonya
- 1/2 tk ásványi só
- 2 tk medvehagyma
- 2 evőkanál tönkölyliszt
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Az egészséges recept elkészítése:
1. A burgonyát reszeljük le sajtreszelőn. Tegyük egy szűrőre egy tál fölé, és hagyjuk lecsepegni a vizet kb. 15 percig. Öntsük le a felesleges folyadékot.
2. Keverjük össze az apróra vágott medvehagymát, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot a burgonyával.
3. Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat közepesen magas lángon egy nagy serpenyőben. Készítsünk a burgonyakeverékből gombócokat, majd lapítsuk le őket, hogy körülbelül 6-8 centiméter átmérőjű palacsintát kapjunk. Süssük őket 3-4 percig, majd fordítsuk meg. Amikor a szélek ropogósak, és mindkét oldala aranybarna, már kész is.
4. Almaszósz vagy tejföl, esetleg tejföllel kevert túró kíséretében tálaljuk. Díszítsük apróra vágott metélőhagymával.
Comments