Adag: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 25 perc
Nehézségi szint: egyszerű
Étkezés: ebéd, vacsora, reggeli vagy desszert
Stílus: indiai
Fogyasztási javaslat: tavasz-tél
Hozzávalók:
- fél kg basmati rizs
- 1/4 tk fekete bors
- 1/4 tk kardamom
- 1/4 tk fahéj
- 4 egész datolya (szárítva)
- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)
- 2 csipetnyi ásványi só
- 1,5 liter víz
Az egészséges recept elkészítése:
1. Vágjuk fel a datolyát. Melegítsünk fel egy közepes serpenyőt alacsony lángon, majd adjuk hozzá a gheet. Amikor felolvadt, tegyük bele a Basmati rizst. Folyamatosan keverjük 2-5 percig, amíg édes illatú lesz, és a rizs jól bevonja a gheet.
2. Adjuk hozzá a fűszereket és a datolyát, majd keverjük további egy percig. Öntsük hozzá a vizet, majd forraljuk fel. Fedjük le az edényt, majd főzzük körülbelül húsz percig, amíg a rizs megpuhul
Comments