top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Pirított basmati rizs datolyával, fahéjjal és kardamommal

Frissítve: 2023. nov. 25.


Adag: 4 főre

Előkészítési idő: 5 perc

Sütési idő: 25 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Étkezés: ebéd, vacsora, reggeli vagy desszert

Stílus: indiai

Fogyasztási javaslat: tavasz-tél


Hozzávalók:

- fél kg basmati rizs

- 1/4 tk fekete bors

- 1/4 tk kardamom

- 1/4 tk fahéj

- 4 egész datolya (szárítva)

- 1 evőkanál ghee (tisztított vaj)

- 2 csipetnyi ásványi só

- 1,5 liter víz

Az egészséges recept elkészítése:

1. Vágjuk fel a datolyát. Melegítsünk fel egy közepes serpenyőt alacsony lángon, majd adjuk hozzá a gheet. Amikor felolvadt, tegyük bele a Basmati rizst. Folyamatosan keverjük 2-5 percig, amíg édes illatú lesz, és a rizs jól bevonja a gheet.


2. Adjuk hozzá a fűszereket és a datolyát, majd keverjük további egy percig. Öntsük hozzá a vizet, majd forraljuk fel. Fedjük le az edényt, majd főzzük körülbelül húsz percig, amíg a rizs megpuhul

26 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page