top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Pirított kókuszos-szezámmagos zabkása

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 15 perc

Étkezés: reggeli

Stílus: ájurvédikus

Elkészítés: pirított, püré, főzött

Ajánlott fogyasztás: ősz-tél





Hozzávalók:

- 3 evőkanál kókuszpehely

- 1 evőkanál kókuszolaj

- 1 csésze zabpehely

- 1 teáskanál nyers nádcukor

- 2 csipet só (ásványi só)

- 3 evőkanál szezámmag

- 700 ml víz


Az egészésges recept elkészítés:


1. Forralj fel 350 ml vizet, majd csökkentsd a hőfokot, és adj hozzá olajat és cukrot. Hagyd rotyogni, miközben elkészíted a zabpelyhet.


2. Zúzd össze a zabpelyhet egy kávédarálóban.


3. Szárazon pirítsd meg a szezámmagot és a kókuszpelyhet közepes lángon, amíg elkezdenek barnulni. Ügyelj rá, hogy gyakran keverd meg, mert könnyen megégnek, amint elkezdenek barnulni.


4. Keverd össze a zabpelyhet egy csésze hideg vízzel. Adj hozzá sót. Majd add hozzá a zabpelyhet a forró vízhez. Visszaforralva állandóan keverve főzd, amíg lágy, egyenletes, krémes állagú lesz, és minden vizet felszívott. Tálald pirított kókuszpehellyel és szezámmaggal a tetején.

35 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page