Adagok: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 40 perc
Étel: nasi-desszert
Stílus: ayurvédikus
Elkészítés: főzött
Fogyasztási javaslat: nyár, ősz-tél
Hozzávalók:
- 1 evőkanál mandula
- 150 g baszmati rizs
- 1/4 teáskanál kardamom
- 100 g ghee
- 2 liter tej
- 230 g nyers cukor
- 2 csipet sáfrány
Az egészséses recept elkészítés:
1. Törjük össze a sáfrányt mozsárban. Áztassuk be egy evőkanál tejbe tíz percre. Öntsük az összes hozzávalót - kivéve a mandulát - egy lábasba. Forraljuk fel, állandóan keverve, hogy megakadályozzuk a rizs és a tej leégését. Csökkentsük a hőt, lassú forrásig. Folyamatosan keverjük, amíg a rizs megpuhul és besűrűsödik. Tartsuk letakarva. Tálalás előtt megszórjuk pirított mandulával.
Comments