top of page
Szerző képeAdrienn Ferenczi

Rizspuding

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adagok: 4 főre

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 40 perc

Étel: nasi-desszert

Stílus: ayurvédikus

Elkészítés: főzött

Fogyasztási javaslat: nyár, ősz-tél







Hozzávalók:

- 1 evőkanál mandula

- 150 g baszmati rizs

- 1/4 teáskanál kardamom

- 100 g ghee

- 2 liter tej

- 230 g nyers cukor

- 2 csipet sáfrány


Az egészséses recept elkészítés:


1. Törjük össze a sáfrányt mozsárban. Áztassuk be egy evőkanál tejbe tíz percre. Öntsük az összes hozzávalót - kivéve a mandulát - egy lábasba. Forraljuk fel, állandóan keverve, hogy megakadályozzuk a rizs és a tej leégését. Csökkentsük a hőt, lassú forrásig. Folyamatosan keverjük, amíg a rizs megpuhul és besűrűsödik. Tartsuk letakarva. Tálalás előtt megszórjuk pirított mandulával.

53 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page