top of page

Vöröslencse dhal

Frissítve: 2023. nov. 23.


Adag: 4 főre

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Étkezés: ebéd-vacsora

Elkészítési mód: főzés

Fogyasztási javaslat: tavasz, ősz-tél




Hozzávalók:

- 2 csipetnyi fekete bors

- 1/4 teáskanál kardamom

- 2 csipetnyi cayenne bors

- 8 g koriander

- 1/2 teáskanál fahéj

- 1/2 teáskanál szegfűszeg

- 1 teáskanál kömény

- 2 darab fokhagyma

- 1,5 cm friss gyömbér

- 2 csipetnyi zöld chili

- 1 egész lime leve

- fél kg vörös lencse (masoor dal)

- 1/2 teáskanál ásványi só

- 3 evőkanál napraforgóolaj

- 2 egész paradicsom

- 1/2 teáskanál kurkuma

- 1,5 liter víz

- 3 apró fej sárga hagyma


Az egészséges recept elkészítése:


1. Áztassuk be a lencsét vízbe 2-12 órára. Ezután csepegtessük és jól öblítsük le.


2. Töltsük fel vízzel, a lencse magasságának kétszeresét. Adjunk hozzá sót és borsot. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 60 percig.


3. A paradicsomot szeletekre vágjuk és hozzáadjuk.


4. 2 evőkanál napraforgóolajon megpirítjuk a hagymát. A fokhagymát a végén adjuk hozzá, mert hamar megég.


5. Dhalba keverjük.


6. Külön serpenyőben pépet készítünk a fűszerekkel, és a maradék olajon kisütjük. Hozzáadjuk a lencséhez.


7. Főzzük, lassú tűzön, időnként adjunk hozzá egy kis vizet. A lencse akkor kész, ha teljesen felolvadt, és a leves sima, turmixos és vizes. Ez általában 60 percet vesz igénybe. Lime-mal és friss korianderrel díszítjük.


33 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page